HVORFOR DJONNER OK?

9. marts 2022Det hele startede på Facebook midt i Corona-nedlukningen (som sikkert mange andre projekter på det tidspunkt) og er vel dermed et ægte Corona-projekt?


Jeg var begyndt at slå fødselsdagshilsener op til mine venner på Facebook og fandt ud af at man kunne inkludere 15 sek. musik. Det blev naturligvis de sædvanlige numre med Tommy Seebach og Stevie Wonder osv. De er fantastiske, men jeg savnede stadig en mere personlig indgangsvinkel, så ideen gik ud på at udgive en 15 sek. fødselsdagshyldestsang...


Jeg gik igang og kom hurtigt på “Tillykke kære Facebookven” (hør den her) - men hvorfor egentlig ikke bare lave en hel sang, som jeg jo var vant til? Det blev så den endelige beslutning og jeg undgik med vilje ordet fødselsdag, da jeg jo så også ville kunne benytte sangen i andre sammenhænge.

Under indspilningen kom jeg i tanke om, hvordan hele dette lille projekt skulle manifestere sig, for sangen endte med at lyde sådan lidt "dansktop-agtig”. Men hvordan skulle sangens cover så se ud? Jeg kom i tanke om, at jeg havde en guldjakke hængende i skabet fra en temafest, og med et øje på sangens nuværende udformning i dansktop-genren valgte jeg at gå all-in på stereotyperne: Den dybe stemme, rigelig med rumklang, masser af gentagelser og let at synge med på, guldjakke, stort smil, feel good…


Jeg fik indspillet og mixet sangen færdig i mit lille studie efter alle dansktopkunstens regler, fik stillet mit kamera op i stuen og sat lidt hurtigt lys, tog nogle forskellige billeder (med selvudløser, naturligvis) indtil jeg mente det rigtige var “i kassen”. Jeg fik smidt et foto i Pixelmator og redigeret det en smule. Men… hvad skulle kunstneren hedde?!

Herover ét af de mange billeder der, af indlysende årsager, ikke tidligere har set dagens lys (foto: John Rasmussen)


Det skulle i hvert fald ikke udgives under navnet “djon”, så det andet jeg havde udgivet ville blive forvekslet med denne, nye genre. Men det var nærliggende at det skulle udspringe fra mit rigtige navn. Jeg kom derfor først ind på noget med “Farbror John”, men det blev alligevel nok lidt for creepy eller børnemusik-ish.

Jeg ledte derfor videre i de små grå (ikke drikken!) og jeg landede på noget i retning af “djon er okay”, da det jo, af indlysende årsager, lyder lidt mere “dansktopsk”. Endelig besluttede jeg at ændre det til det lidt mere mundrette “djonner OK”. En “ny” kunstner var født - en dansktop-wannabe-stjerne med en enkelt udgivelse foran sig - en one-hit-wannabe.


Jeg udgiver min musik gennem danske DiGIDi, så projektet blev gjort klart til affyring: Indtastning af de korrekte data, upload af coverfoto og selve lydfilen. Releasedatoen blev sat til 28-04-2020, en lille finurlig hyldest til en kollega med fødselsdag den pågældende dag, men som IKKE er på Facebook. Udgivelsesdagen oprandt og jeg kunne benytte min sang efter hensigten - ved fødselsdagshilsner på Facebook...