TV-OPTAGELSER HOS DK4 i ÅRHUS

13. oktober 2020I midten af oktober 2020 skulle jeg et smut til DK4 i Århus for at få optaget video-optræden af de 3 første djonner OK-sange.


Jeg havde fået booket studietid på DK4 i Århus en formiddag, og for at være nogenlunde frisk på scenen besluttede jeg mig for at køre fra Sjælland allerede dagen før og finde et sted at overnatte i nærheden af Århus. Men indtil da var der meget at gøre...

Jeg havde fået et tip om at man kunne tilmelde sig DK4-optagelser til deres program Dansktoppen og havde jo allerede fået udgivet 3 sange i netop den genre, så jeg tænkte - what the heck... Jeg fik svar tilbage at tidsfristen egentlig var overskredet, men at der netop havde været et afbud. Jeg fik derfor tildelt det tidspunkt der var ledigt i august 2020 og var glad.


Da jeg havde besluttet mig for en overnatning faldt jeg over et skønt hotel i Skanderborg - tæt på Århus og alligevel stille og roligt med god plads til parkering. Skanderborg Park - mere om det senere.


På det tidspunkt i 2020 lukkede Danmark dog så småt atter ned pga Covid-19 og det kom naturligvis også til at ramme mit optagelsestidspunkt. Jeg havde ellers gået og ventet på at optagelsen ville blive en realitet - lige indtil der kom en mail med besked om, at tidspunktet blev udsat til engang i efteråret. Det blev senere til en konkret dato i oktober og jeg glædede mig - og fik gen-booket ovennævnte hotel.


Pga. Corona-restriktionerne måtte der kun være 1-2 personer på scenen ad gangen. Jeg var jo godt nok kun mig selv, men syntes alligevel at det ville blive lidt ensomt på scenen med bla. pause i guitarsoloen i "Hvor går vi hen?", som netop havde ligget 3 uger på DRP5´s Dansktoppen.

Ham der spiller på udgivelsen er en gut fra Irland - David Murphy. Ham kunne jeg jo, af indlysende årsager, ikke hive ind på DK4, som jeg havde tidligere været i gang med at trække lidt på netværket, men ingen jeg kom i kontakt med kendte nogen der spillede pedal steel guitar. Det blev lidt frustrerende, da tiden jo nærmede sig...


Jeg sad en morgen og så "Godmorgen Danmark" - og dér på skærmen tonede en sangerinde frem med sit band. Og DÉR i midten sad... en gut der spillede pedal steel - sådan én som jeg skulle bruge... Jeg noterede mig straks hendes navn og skrev efterfølgende til hende på Facebook/Messenger. Hun var rigtig rar og gav mig navnet på steel-gutten i bandet, som jeg efterfølgende kontaktede. Han havde ikke selv tid men kendte et par gutter i Århus, som måske kunne hjælpe mig - og endelig - fik jeg lavet en aftale med Magnus Tækker, en lokal gut fra Århus. Som du nok husker fra før måtte vi udsætte aftalen nogle måneder, men det lykkedes og tiden nærmede sig, hvor vi skulle i studiet.


Kender du iøvrigt det med at gå i seng et sted når det er mørkt for så at vågne op til den skønneste og noget overraskende udsigt? Det oplevede jeg den morgen i Skanderborg. Jeg landede først i Skanderborg om aftenen, hvor det var mørkt. Efter en skøn middag i den lækreste restaurant og en lille tur rundt på hotellet gik jeg i seng for at være frisk og udhvilet. Jeg skulle lige vænne mig til at have mundbind på ind og ud af restauranten, da dette påbud netop var indført. Men efter en skøn nats søvn står jeg op og trækker gardinerne fra... Solen skinner lækkert og jeg kigger di...rekte ud på den smukkeste grønne golfbane, der dog denne morgenstund kun var besøgt af masser af fugle i alle størrelser og farver. Og alt hvad der hører med af natur et sådan sted. Virkelig et lækkert sted jeg klart kan anbefale. Især efter afprøvning af stedets morgenbuffet.. mmmmm... Efter denne fik jeg så pakket og afregnet - og derefter afsted til Århus!


Jeg havde aldrig tidligere mødt Magnus, så det var rigtig rart endelig at møde ham der skulle med på scenen i optagelsen til "Hvor går vi hen?". Der var straks god kemi, syntes jeg, og efter lidt tid med opstilling af pedal steel og tøjskift var vi klar på scenen. Magnus havde i forvejen øvet sig på sangen, som du faktisk kan høre og se lige her. Det var den første sang vil skulle optage. Først en prøvegennemgang og herefter selve optagelsen. Alt gik som det skulle. Magnus fik pakket sammen igen og efter endnu et par tøjskift var jeg klar til optagelse af de to sidste sange. Det gik som perler på snor, da vi var kommet lidt bagud i tidsplanen - alle på sættet var yderst professionelle, så på trods af at vi havde lidt travlt foregik alt smooth og lækkert.

Godt nok nåede jeg ikke at skifte tøj igen inden afgang fra studiet, da de næste stod og skulle til, så det måtte jeg klare ude ved bilen. Men det gik fint. Solen skinnede og oplevelsen havde jo været god, så nu var det bare tilbage på motorvejen og tilbage til Sjælland - og vente på hvornår DK4 ville vælge at bruge og sende optagelserne...


Et lille tip: Måske kan du genkende nogle af ovenstående oplevelser i djon-tracket "October"...?